Zaczęliśmy zgłębiać temat i niestety już na początku pojawiają się schody.
Można by wziąć przyczepkę. Z nas dwóch tylko ja mam hak. Niestety jak się teraz zagłębiłem w przepisy to okazuje się, że w dowodzie, w pozycji O2 mam wbite 600kg, gdzie właściwie wszystkie przyczepki lekkie mają wbite DMC 750kg. O ile w PL mogę sobie ryzykować bo jakoś specjalnie nie słyszy się o problemach z tego powodu, o tyle nie zaryzykuje wyjazdu za granicę w takiej niedopuszczalnej konfiguracji. Już pomijam, że w razie wypadku mógłby być poważny problem z ubezpieczeniem.
Pewnie znalazłbym jakąś przyczepkę z DMC 600kg, ale moje auto jest mega słabe i jak sobie pomyśle o dalszej podróży z przyczepką + ograniczenia prędkości to przechodzi mi ochota

Wymyśliliśmy, że fajnie by było wynająć busa. Tylko najlepiej jakby dało się pojechać w 4 osoby + 2 moto w jednym busie. Jednak jak zaczęliśmy coś takiego szukać to okazuje się, że to wcale nie takie proste. Czy ktoś z Was zna kogoś czy firmę, która wynajmuje takie "specjalistyczne" busy, które pozwoliłyby na taką konfigurację?
Oczywiście bus musi być w stanie pojechać dalej niż 100km i się nie rozkraczyć.
Ostateczność to bus na 2 osoby + 2 moto.
Jak to w ogóle wygląda, czy są busy gdzie da się wpakować dwa moto i są fabryczne uchwyty żeby spiąć je pasami jak na przyczepce???